Juli-augustus-september op de werf

• Maquette van de trappenhal en liftkoker achteraan het gebouwMaquette van de trappenhal en liftkoker achteraan het gebouw
  • Trappenhal achteraan het museumgebouwTrappenhal achteraan het museumgebouw
  • TrappenhalTrappenhal
  • De vroegere Verbroedering-ruimteDe vroegere Verbroedering-ruimte
  • Wekelijkse werfrondgangWekelijkse werfrondgang
  • Gang naast de vroegere Verbroedering-ruimteGang naast de vroegere Verbroedering-ruimte
  • De architecten bekijken de werken tijdens de wekelijkse werfrondgangDe architecten bekijken de werken tijdens de wekelijkse werfrondgang
  • De nieuwe raampartijen in de Odiel DefraeyezaalDe nieuwe raampartijen in de Odiel Defraeyezaal
  • Gang op de 1ste verdieping waar de administratie terugkeertGang op de 1ste verdieping waar de administratie terugkeert
  • Gang van de administratieGang van de administratie
  • Onthaal vooraan het museumgebouwOnthaal vooraan het museumgebouw
  • Onthaal vooraanOnthaal vooraan
De voorbije maanden werd niet stilgezeten op de Wielermuseum-werf. Dat de voorgevel het niet altijd prijsgeeft? Dat kan, maar o wat verandert er veel. Veel meer dan je denkt.

Eenmaal die werfhekkens voorbij, kom je haast in een andere wereld terecht. Een plek waar het gonst van de bedrijvigheid en waar dag na dag vooruitgang geboekt wordt. De laatste verwezenlijking is er meteen ook weer eentje om u tegen te zeggen. Daar waar de vorige blogpost nog berichtte over de prille opstart van de trap, was het gisteren een revelatie om dat indrukwekkende trappenhuis van onder tot boven te aanschouwen. Bij het zien van zo’n constructie droom je stiekem toch al eens weg naar de toekomst en zie je in gedachten al die klassen de trap opstormen in hun jeugdig enthousiasme. :D Of kan je ze haast horen, die bezoekers die goedgeluimd en voldaan richting terras afzakken om daar nog even na te kaarten.

Ook in de Odiel Defraeyezaal gaat het vooruit. Daar worden op dit ogenblik alle raampartijen vervangen en in hun oorspronkelijke staat hersteld. Een huzarenstukje dat prachtige resultaten oplevert, zo getuige een paar sfeerbeelden. En wat te zeggen van het onthaal! Ook hier komt dat vernieuwde museum al voorzichtig om het hoekje loeren! Wat spannend allemaal..

Silla Callewaert